Ακολουθήστε μας

2410 237019
6972 319992

info@greengrass.gr

Δευτ. - Σαβ 8.00 - 15.00
Κυριακές κλειστά

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ


Ακολουθηστε τις παρακάτω οδηγίες και πολύ εύκολα και σύντομα θα έχετε τοποθετήσει τον χλοοτάπητα της Green Grass στο μέρος που επιθυμείτε.


ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ


1. Αρχικα κάνετε εγκατάσταση του αρδευτικού δικτύου με το οποίο θα ποτίζετε τον χλοοτάπητα και διαστρώνετε την επιφάνεια που θα καλύψετε με κηπευτικό αμμώδες έδαφος(προαιρετικό).

2. Αν δεν γίνει κάλυψη με κηπευτικό χώμα (αμμόχωμα) και το υπάρχον στερείται καθαρότητας από πολυετή ζιζάνια μπορείτε να εφαρμόσετε τα ζιζανιοκτόνα paraquat ή glyphosate(Roundup).

3.Τελος πρέπει να διαμορφώσετε την επιφάνεια την οποία θέλετε να στρώσετε τον χλοοτάπητα. Αυτό μπορεί να συμβεί με ένα απλό τσουγκράνισμα του εδάφους για την ισοπέδωση του.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ


4. Ακολουθεί το στρώσιμο των λωρίδων χλοοτάπητα από ένα σταθερό σημείο έναρξης (π.χ. τοίχος) και προσεκτικά γίνεται η ένωση των διαδοχικών λωρίδων χωρίς να αφήνονται κενά μεταξύ τους.

5. Στα ακραία σημεία της, προς κάλυψη, έκτασης με ένα μαχαίρι κόβετε τις τελευταίες λωρίδες χλοοτάπητα έτσι ώστε να έρχεται σε επαφή με την άκρη του εδάφους που καλύπτεται. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τα κενά που θέλετε να αφήσετε σε κεντρικά σημεία(λουλούδια, εμπόδια κ.λ.π.

6. Μετά την τοποθέτηση ποτίζετε με άφθονο νερό τον χλοοτάπητα, έτσι ώστε να βραχεί αρκετά και το νερό να περάσει στο χώμα το οποίο καλύψατε. Έτσι θα πετύχετε γρηγορότερη ριζοβολιά και "δέσιμο" του χλοοτάπητα.

7. Κυλινδρίστε με ένα μικρό κύλινδρο(αν διαθέτετε) ή πατήστε καλά το χλοοτάπητα μέχρι να εφαρμόσει καλά και να μην δημιουργηθούν πτυχώσεις. (Αυτό θα πραγματοποιηθεί και με το καλό πότισμα αφού το νερό θα "πατήσει" τον χλοοτάπητα).

Για οποιαδήποτε παραπέρα συμβουλή πάνω σε θέματα ποτίσματος, λιπάνσεως, κουρέματος ή συντηρήσεως επικοινωνήστε μαζί μας.

Green Grass
To όνομα στο έτοιμο γκαζόν

2410 237019H

Επικοινωνηστε μαζι μας